szolgáltatásaink

zöld rendezvények

A zöld rendezvények szervezése és lebonyolítása a rendezvényszervező, a beszállítók, az alvállalkozók és az eseményen résztvevők közös felelőssége. Egy olyan értékteremtő folyamat, amely hozzájárul a fentarthatósághoz, csökkenti a rendezvényekkel járó környezetszennyezést, a helyszín megválasztásától kezdve a beszerzésen át – ezen koncepcióba beleértve a reklámajándékok kiválasztását, a cateringet és a felhasznált eszközöket is – a közlekedésig. A fenntarthatóság mellett pedig nem elhanyagolható szempont a költség- és energiahatékonyság sem.

Túl ezen a zöld rendezvény fontos részét képezi, hogy a résztvevők, vendégek egy tanulási folyamat aktív részeseivé válnak, mindezt úgy, hogy közben élménnyekkel is gazdagodnak.

Az Érted Zöld minden felsorolt szempontot szem előtt tartva elkötelezett a zöld megoldásokat illetően.

Csomagjaink

Eggyé válni a természettel, megismerni, átélni és megóvni. Mindezt pedig olyan egyedi helyszíneken, amelyek egy-egy rendezvény alkalmával mindig olyan oldalukat mutatják, amivel még egészen biztosan nem találkoztál.

1. csomag:
A magyar élővilág hangjai
Kis létszámú csoportoknak szánt éjszakai vezetett túra, ahol a természet varázslatos élővilágát ismerheted meg – pusztán hangok alapján.

Helyszín és szállás: Alirét Vadászház
Időtartam: kb. 2 óra
2. csomag:
A zselici dombság rejtett csodái
A somogyi erdő számtalan felfedeznivaló értéket rejt, amelyeket lehetetlen kihagyni. A program során túrázni viszünk a lankás vidéken, megismerheted Európa legsokoldalúbb szarvasfarmját, este pedig bemutatjuk Magyarország egyetlen olyan pontját, ahonnan a csillagos égbolt szabad szemmel is lehengerlő élményt nyújt.

Helyszín: Zselici dombság
Időtartam: 1 nap
3. csomag:
Kalandtúra Magyarország zöld szívében
A dél-balatoni régió, ahogyan még sosem láttad. Példátlan kikapcsolódási lehetőség kilátó pontokkal, vezetett túrával és szabadtéri piknikkel.

Létszám: 2-6 fő
Időtartam: fél nap
Hogyan?
Oktatás

A környezeti nevelést a gyerekeknél kell elkezdeni. Ezért jók azok az előadások, szakkörök, erdei iskolai bemutatók, melyek felhívják a figyelmet a gondokra, egyúttal megoldási alternatívákat kínálnak. Nyilvánvalóan szükséges a felnőttek részére is efféle programok megtartása, hiszen mindenkinek át kell látnia azt a rendszert, amiben mindannyiunknak megvan a maga szerepe. Egyértelmű, hogy egyik pillanatról a másikra nem fog megváltozni a világ, de lépésről lépésre, következetes és tudatos „érzékenyítéssel”, illetve ismeretterjesztéssel, észszerűen felépített kommunikációs stratégiával sikerülhet a hozzáállást helyes irányba terelni.

Ahhoz, hogy minél szélesebb körben tudjuk képviselni a természetvédelem ügyét, többféle tematikai és módszertani „csomagot” állítottunk össze. Olyanokat, melyek illeszkednek az életkori sajátosságokhoz: az óvodásoknak játékos és interaktív formában, az általános iskolásoknak terepi foglalkozások keretében, a fiatalok számára a közösségi médián keresztül, a felnőtteknek pedig komplexebb edukációs rendezvények lebonyolításával.

Az eddigi tapasztalatok mindenképpen igazolják, hogy jó úton haladunk. A fenntarthatóság eszmeiségét erősítő célprogramjaink mottója mi más lehetne, mint az a David Browertől származó idézet, amely szerint „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”.

Csomagjaink

Gyermekoktatás

Hisszük, hogy egy egészséges, zöld jövőhöz gyermekeinket kézenfogva vezet az út, az ő oktatásukra, a jövő generációjának felkészítésére így kiemelt figyelmet fordítunk. Időről időre csoportos kirándulásokat szervezünk, ahol a gyerekek első kézből tapasztalhatják meg a természet és az állatok közelségét, a szakterületeiken elismert oktatóktól és szakemberektől tanulhatnak, korukhoz, egyéniségükhöz szabva, játékos formában.

Felnőttoktatás

Legyen szó a családunkról, gyermekeinkről, társas kapcsolatainkról vagy a munkahelyi, üzleti életünkről, jó példát mutatni a mai világban elengedhetetlen. Kiváló szakembereinknek köszönhetően mi minden ehhez szükséges tudást át tudunk adni. Közös érdekünknek tartjuk ugyanis, hogy együtt ismerjük meg a minket körülvevő természetet, aminek a jobbá tételén fáradozunk

Videós tartalmak

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

KÖVESS MINKET!

© 2022