szolgáltatásaink

zöld rendezvények

A zöld rendezvények szervezése és lebonyolítása a rendezvényszervező, a beszállítók, az alvállalkozók és az eseményen résztvevők közös felelőssége. Egy olyan értékteremtő folyamat, amely hozzájárul a fentarthatósághoz, csökkenti a rendezvényekkel járó környezetszennyezést, a helyszín megválasztásától kezdve a beszerzésen át – ezen koncepcióba beleértve a reklámajándékok kiválasztását, a cateringet és a felhasznált eszközöket is – a közlekedésig. A fenntarthatóság mellett pedig nem elhanyagolható szempont a költség- és energiahatékonyság sem.

Túl ezen a zöld rendezvény fontos részét képezi, hogy a résztvevők, vendégek egy tanulási folyamat aktív részeseivé válnak, mindezt úgy, hogy közben élménnyekkel is gazdagodnak.

Az Érted Zöld minden felsorolt szempontot szem előtt tartva elkötelezett a zöld megoldásokat illetően.

Csomagjaink

Eggyé válni a természettel, megismerni, átélni és megóvni. Mindezt pedig olyan egyedi helyszíneken, amelyek egy-egy rendezvény alkalmával mindig olyan oldalukat mutatják, amivel még egészen biztosan nem találkoztál.

1. csomag:
A magyar élővilág hangjai
Kis létszámú csoportoknak szánt éjszakai vezetett túra, ahol a természet varázslatos élővilágát ismerheted meg – pusztán hangok alapján.

Helyszín és szállás: Alirét Vadászház
Időtartam: kb. 2 óra
2. csomag:
A zselici dombság rejtett csodái
A somogyi erdő számtalan felfedeznivaló értéket rejt, amelyeket lehetetlen kihagyni. A program során túrázni viszünk a lankás vidéken, megismerheted Európa legsokoldalúbb szarvasfarmját, este pedig bemutatjuk Magyarország egyetlen olyan pontját, ahonnan a csillagos égbolt szabad szemmel is lehengerlő élményt nyújt.

Helyszín: Zselici dombság
Időtartam: 1 nap
3. csomag:
Kalandtúra Magyarország zöld szívében
A dél-balatoni régió, ahogyan még sosem láttad. Példátlan kikapcsolódási lehetőség kilátó pontokkal, vezetett túrával és szabadtéri piknikkel.

Létszám: 2-6 fő
Időtartam: fél nap
Hogyan?
Oktatás

A környezeti nevelést a gyerekeknél kell elkezdeni. Ezért jók azok az előadások, szakkörök, erdei iskolai bemutatók, melyek felhívják a figyelmet a gondokra, egyúttal megoldási alternatívákat kínálnak. Nyilvánvalóan szükséges a felnőttek részére is efféle programok megtartása, hiszen mindenkinek át kell látnia azt a rendszert, amiben mindannyiunknak megvan a maga szerepe. Egyértelmű, hogy egyik pillanatról a másikra nem fog megváltozni a világ, de lépésről lépésre, következetes és tudatos „érzékenyítéssel”, illetve ismeretterjesztéssel, észszerűen felépített kommunikációs stratégiával sikerülhet a hozzáállást helyes irányba terelni.

Ahhoz, hogy minél szélesebb körben tudjuk képviselni a természetvédelem ügyét, többféle tematikai és módszertani „csomagot” állítottunk össze. Olyanokat, melyek illeszkednek az életkori sajátosságokhoz: az óvodásoknak játékos és interaktív formában, az általános iskolásoknak terepi foglalkozások keretében, a fiatalok számára a közösségi médián keresztül, a felnőtteknek pedig komplexebb edukációs rendezvények lebonyolításával.

Az eddigi tapasztalatok mindenképpen igazolják, hogy jó úton haladunk. A fenntarthatóság eszmeiségét erősítő célprogramjaink mottója mi más lehetne, mint az a David Browertől származó idézet, amely szerint „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”.

Csomagjaink

Gyermekoktatás

Hisszük, hogy egy egészséges, zöld jövőhöz gyermekeinket kézenfogva vezet az út, az ő oktatásukra, a jövő generációjának felkészítésére így kiemelt figyelmet fordítunk. Időről időre csoportos kirándulásokat szervezünk, ahol a gyerekek első kézből tapasztalhatják meg a természet és az állatok közelségét, a szakterületeiken elismert oktatóktól és szakemberektől tanulhatnak, korukhoz, egyéniségükhöz szabva, játékos formában.

Felnőttoktatás

Legyen szó a családunkról, gyermekeinkről, társas kapcsolatainkról vagy a munkahelyi, üzleti életünkről, jó példát mutatni a mai világban elengedhetetlen. Kiváló szakembereinknek köszönhetően mi minden ehhez szükséges tudást át tudunk adni. Közös érdekünknek tartjuk ugyanis, hogy együtt ismerjük meg a minket körülvevő természetet, aminek a jobbá tételén fáradozunk

Videós tartalmak

Workshop egy zöldebb irodáért

Hogyan motiváld kollégáidat, munkavállalóidat annak érdekében, hogy egy fenntarthatóbb környezetben töltsék napjaik jelentős részét? Szívesen térítenéd zöld útra csapatodat az irodában, de nem állnak rendelkezésedre a megfelelő kommunikációs eszközök? Egyáltalán mitől lesz zöld iroda egy iroda?

Kurzusunk során ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattok választ. Betekintést nyerhettek a környezetbarát irodai élet rejtelmeibe, megismerhetitek a legszükségesebb eszközöket, szakembereink pedig segítenek eligazodni a fenntartható lehetőségek között.

Indíts velünk zöld forradalmat az irodában!

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

KÖVESS MINKET!

© 2022